Logga in
Bli medlem
Bli medlem

Hållbarhet och miljö

Stena Recycling, Björn Axén och Frisörföretagarna lanserar en enkel och tydlig guide som underlättar hållbarhetsarbetet hos Sveriges frisörer. På frisörsalonger finns restprodukter som kan vara en risk för såväl frisör som miljö. Till exempel aluminiumtuber, sprayflaskor och folie.

Enligt en SIFO-undersökning som Frisörföretagarna har initierat, anser 78 % av de tillfrågade att det är mycket viktigt att frisörsalongen de väljer att besöka jobbar aktivt med hållbarhet och har en uppdaterad miljöpolicy.

Nu kan alla frisörer som är medlemmar i Frisörföretagarna få hjälp och stöd av Stena Recycling för att arbeta hållbart och återvinna avfall korrekt.

 

 

De material som salongerna får hjälp att hantera är:
ALUMINIUM - Förpackningar, sprayflaskor samt aluminiumfolie.
FARLIGT AVFALL - Väteperoxider, permanentvätskor, färgavfall och färgrester.

 

Men även källsortering av plast, wellpapp, papper och tidningar ingår i guiden.

 

För att komma igång tar salongen kontakt med sin närmsta Stena-filial. Stena Recycling hjälper salongen med rätt emballage, tömningar och expertkunskap kring återvinning.

 

Viktigt om Aluminium!

Utsläppen av koldioxid är betydligt lägre när vi gör nya produkter av återvunnet material än när vi använder nytt jungfruligt material. Genom att återvinna aluminium minskar energianvändningen med 95 procent i jämförelse med att tillverka från jungfruligt material.

 

Björn Axén vill leda utvecklingen mot en mer hållbar frisörbransch

Björn Axén har utvärderat och infört återvinningen på alla företagets salonger. Björn Axéns ägare Johan Hellström, som är ordförande i Frisörföretagarna, har varit drivande i arbetet med att testa konceptet.

 

- Jag är så stolt över våra medarbetare som verkligen engagerat sig och tillsammans arbetat för en korrekt återvinning. Hållbarhetsarbetet är prioriterat på Björn Axén, alla våra medarbetare är entusiastiska och vill vara med och bidra till en hållbar utveckling. Genom Frisörföretagarna kan jag nu vara med och hjälpa hela Sveriges frisörer att arbeta hållbart, berättar Johan Hellström.