Logga in
Bli medlem
Bli medlem

Centralt kollektivavtal om korttidspermittering tecknat

Frisörföretagarna och Handelsanställdas förbund har tisdagen den 17 mars 2020 följt upp måndagens besked från regeringen om införandet av korttidspermittering med statligt stöd med att komma överens kring ett centralt kollektivavtal om korttidspermittering.

Ett sådant avtal utgör en av förutsättningarna för att kunna få ta del av stödet som administreras av Tillväxtverket.

  • Att snabbt ingå en överenskommelse med Handelsanställdas förbund har varit av allra högsta prioritet för oss, säger Frisörföretagarnas jurist Thomas Francke. Vi förstår att en del av branschens företag just nu går en match mot klockan och därför var det av vikt att senast idag komma överens med Handels. Möjligheten till korttidspermittering skapar utrymme för våra medlemsföretag att behålla sin personal, vilket i sin tur ger förutsättningar att snabbt kunna växla upp när det vänder. En trygghet för såväl våra medlemsföretag som för deras anställda.

Det centrala avtalet medger en möjlighet för samtliga av Frisörföretagarnas medlemsföretag att träffa en lokal överenskommelse om korttidsarbete. Det finns tre olika steg, vilka innebär att arbetstiden kan minskas med 20, 40 eller 60 procent av arbetstagarens gällande arbetstidsmått. Det är enbart dessa tre steg som kan tillämpas vilket innebär att några lokala avvikelser inte går att komma överens om.

 

TILL DIG SOM ÄR MEDLEM I FRISÖRFÖRETAGARNA har vi gjort en sammanställning på alla dokument och en checklista på förfarandet. Den hittar du inloggad under MINA SIDOR i dokumentbanken.

(Klicka på logga in, välj mina sidor så ser du informationen som på bilden nedan)