Logga in
Bli medlem
Bli medlem

Mästarbrev

Ett mästarbrev är ett unikt erkännande för din yrkeskunskap. Mästarbrevet är ett bevis på yrkesskicklighet som inger förtroende hos dina kunder och uppfattas som en garanti för kvalitetsarbete. Mästarbrevet är internationellt gångbart för flera hantverksyrken. Mästartiteln marknadsförs genom Sveriges Hantverksråd samt Mästarregistret. Mästerbrevet utfärdas av Sveriges Hantverksråd till de hantverkare som uppfyller de krav som anges i Lag och Förordning om Mästarbrev för hantverkare (SFS 1995:1255 och SFS 1995: 1256). Sedan 2013 är det inte längre krav på mästarprov för att söka mästarbrev. Sveriges Hantverksråd startade istället en mästarutbildning som ska genomföras för att erhålla mästarbrev.

Hitta aktiva yrkesutövare med mästarbrev HÄR: Mästarregistret  

 

För att söka Mästarbrev krävs:

 

  • Godkänt gesällprov i yrket
  • Minst 10 000 timmars yrkeserfarenhet efter godkänd grundutbildning (ca 6 år)
  • Mästarutbildning genom Sveriges Hantverksråd

 

MÄSTARUTBILDNING: Utbildningen omfattar 10 veckor och startar med en fysik träff i Leksand som innehåller föreläsningar och sedan på distans digitalt under 9 veckor. Utbildningen ger viktiga kunskaper inom ekonomi, juridik, marknadsföring, företagsutveckling och ledarskap. Utöver det placeras mästartiteln in i olika sammanhang för att förtydliga vad titeln har för möjligheter och skyldigheter. För frisöryrket och barberayrket tillkommer också en branschdel som bl a. innehåller praktiska moment som ska fotas eller filmas.

KOSTNAD: Mästarutbildningen är kostnadsfri förutom kurslitteratur, resa, kost och logi för träffen i Leksand. Mästarbrevet kostar 2000 kr + moms.

ANMÄLAN: Du kan läsa mer om mästarutbildningen och anmäla dig via:leksand.fhsk.se/utbildningar/mastarutbildningen

Har du frågor om utbildningen kontakta Anne Palm, tfn: 0247-36965